Little Digits – Finger Counting

Little Digits je zabavna edukativna aplikacija koja na inovativan način pristupa prvim pokušajima prebrojavanja i prepoznavanja brojeva.
Koristeći iPadov multi-touch zaslon aplikacija reagira na broj prstiju koji dijete pritisne o zaslon te ispiše isti u brojčanoj vrijednosti. Aplikacija sadrži i igre početnog zbrajanja i oduzimanja koje su koncipirane na isti način kao i samo učenje brojanja.
Djeca otkrivaju svijet brojeva kroz individualiziranu igru.
Osim engleskoga jezika, moguće je snimiti i vlastite glasovne zapise na materinjem jeziku.
Dodatna je vrijednost u tomu što unutar same aplikacije ne postoji kupovanje ni oglasi. Prikladna za djecu od 3 do 7 godina.

Video


IDEJA ZA UČIONICU!

S obzirom na činjenicu da dopušta snimanje glasa na materinjem jeziku, aplikacija je dobrodošla u savladavanju i prepoznavanju brojeva od 1 do 10 u vrtićkoj i predškolskoj dobi. Osim toga izvrsno pridonosi razumijevanju početnog zbrajanja i oduzimanja u prvom razredu osnovne škole. Bilo da na nastavi imate 1:1 okruženje ili samo jedan iPad i projektor, učenicima će biti zanimljivo poigrati se i otkriti zbrajanje brojeva na drugačiji način.
Aplikacija je zanimljiva i u poduci stranim jezicima. Učenici mogu sami nasnimiti izgovor pojedinih brojeva ili to može učiniti nastavnik ne bi li učenici individualiziranim slušanjem savladavali izgovor i uporabu broja.

SSDSHOSVid
VG1image-2

UPIT ZA TRENINGE

Želite koristi iPad u nastavi, ali ne znate od kud početi? – Prijavite se za konzultacije i trening.

PARTNERI