Zašto iPad?

iTunes i iOS učinkoviti su obrazovni alati koji zadovoljavaju obrazovne i akademske potrebe učenika i studenata te im pomažu da steknu vještine potrebne u 21. stoljeću. Zašto iPad? Evo nekoliko razloga:

• Učenicima su iPad i drugi iOS uređaji te Apple računala jednostavni za uporabu. Koriste ih s užitkom. Multi-Touch sučelje na iPad-u omogućuje lako korištenje i istraživanje aplikacija, pretragu internetskih stranica, čitanje knjiga, izradu prezentacija i tablica – a sve to samo dodirom prsta.

• Laka prenosivost uređaja i dugo trajanje baterije daju učenicima i studentima spreman pristup obrazovnim materijalima – bilo gdje i bilo kada.

• iPad se može prilagoditi individualnim potrebama i pristupima u učenju kroz personalizirane sadržaje, značajke pristupačnosti, podršku na 30 jezika i specijalizirane obrazovne aplikacije. Studenti i učenici mogu pristupiti sadržajima onoliko puta koliko im je potrebno da ih savladaju.

• Učenje uz iPad zaokuplja pažnju učenika – potiče ih na aktivno učenje i sudjelovanje, bez obzira na osobni stil učenja.

• Mnogim nastavnicima iTunesU nudi neprocjenjive sadržaje poznatih svjetskih sveučilišta u vidu edukativnih audio i video materijala, knjiga i PDF dokumenata.

• Putem Wi-Fi-a učenici se lako spajaju na bežične mreže, pretražuju internet ili spajaju uređaj na pisač. Bluetooth podrška omogućava spajanje na uređaje kao što su digitalni mikroskop, bežična tipkovnica isl.

• Odgojno-obrazovne aplikacije iz on-line trgovine App Store, nude sadržajnu podršku nastavnom planu i programu, neograničene mogućnosti za istraživanje novih sadržaja, kreativan pristup učenju, pomoć u organizaciji vremena i još mnogo toga.

• iPad učenicima nudi širok raspon materijala pomoću kojih razvijaju vještine čitanja i svladavaju strani jezik – od čitanja klasičnih književnih djela u iBooks aplikaciji, pristupa rječniku i drugim alatima, do obilja audio knjiga, udžbenika i drugih interaktivnih obrazovnih aplikacija – a sve to na dodir prsta.

• Učenici i nastavnici imaju vrijednu kolekciju obrazovnih alata u jednom uređaju: aplikacije za bilješke, aplikacije i kalendari za praćenje ispitnih rokova, pregledavanje interneta, slanje i primanje e-pošte i mnogi drugi.

• iPadove ugrađene funkcije te aplikacije iz App Store-a nude široku paletu alata za učenike s posebnim potrebama.

Ovo su samo neki od razloga zašto učitelji biraju iPad kao vrijedno nastavno pomagalo.

 

SSDSHOSVid
VG1image-2

UPIT ZA TRENINGE

Želite koristi iPad u nastavi, ali ne znate od kud početi? – Prijavite se za konzultacije i trening.

PARTNERI